Maak gratis een profiel aan

Single mannen massaal op zoek naar Valentijnsdate

Persbericht Relatieplanet single mannen massaal op zoek naar Valentijnsdate

"Victoria Koblenko meest gewilde single"

12 februari 2014 - Single mannen blijken enorm gevoelig voor Valentijnsdag en dat biedt nieuwe kansen voor single vrouwen. Zo gaan veel mannen op 14 februari juist online daten (42,8%) terwijl de meerderheid van de vrouwen voor een romantische film op de bank kiest (56,7%). Wanneer vrouwen het filmpje uitstellen en deze dag ook online gaan daten vergroten zij de trefkans van Cupido, gezien de ruimere beschikbaarheid van actieve online mannen op Valentijnsdag. Dit blijkt uit het grote Valentijnsonderzoek 2014, uitgevoerd onder ruim 2.000 singles in opdracht van datingsite Relatieplanet.

Persbericht Relatieplanet wat ga jij op Valentijnsdag doen mannen

Persbericht Relatieplanet wat ga jij op Valentijnsdag doen vrouwen

Veel singles gaan voor Valentijnsgemak

Nederlanders die al een date aan de haak hebben geslagen doen er verstandig aan om zeker geen bioscoopavondje te plannen op Valentijnsdag. Er zijn weinig mannen (5,5%) en vrouwen (3,8%) die dit een goed idee vinden. Wie zijn of haar geliefde een fijne avond wil bezorgen hoeft daar zeker geen datekoning(in) voor te zijn, het vertrouwde avondje buiten de deur eten valt zowel bij mannen (64,1%) als vrouwen (71,7%) het meest in de smaak.

Persbericht Relatieplanet hoe ziet jouw ideale Valentijnsdag eruit

Liever naar snackbar dan schoonouders

Voor wie zich nog afvraagt of een spoedige introductie van een geliefde aan zijn of haar ouders een idee zou kunnen zijn tijdens Valentijn, luidt het advies om dit niet te doen (52,5%). Zelfs een eerste date in een wegrestaurant (19,8%), de snackbar (16,8%) of desnoods in de kantine op het werk (10,9%) wordt nog als minder erg gezien.

Persbericht Relatieplanet welke plek is een no-go area voor een Valentijnsdate

Bergen Valentijnspost voor Victoria Koblenko en Johnny de Mol

Gelukkig hoeven niet alle ‘Bekende Nederlanders’ naar een lege brievenbus te staren. Zo is de immer stijlvolle actrice Victoria Koblenko dit jaar bij mannen van datingsite Relatieplanet het meest gewild. De succesvolle programma’s van Johnny de Mol dragen ongetwijfeld bij aan zijn warme karakter en populariteit, hij is dit jaar bij vrouwen veruit de meest gewilde single.

Top 5 mannelijke BN’ers:

1. Johnny de Mol
2. Ruben Nicolai
3. Manuel Broekman
4. Kees Tol
5. Ben Saunders

Top 5 vrouwelijke BN’ers:

1. Victoria Koblenko  
2. Bridget Maasland  
3. Georgina Verbaan  
4. Monique Smit  
5. Geraldine Kemper

Toelichting op het onderzoek

Dit onderzoek is in opdracht van Relatieplanet.nl uitgevoerd door Mediaxplain* onder meer dan 2.134 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder en is representatief op geslacht.

Terug naar het overzicht