Maak gratis een profiel aan

Romantische stedentrips: singles zoeken na vijf dates geluk al in buitenland

Persbericht Relatieplanet het grote stedentriponderzoek

"Zeuren en spelen met mobiel blijken grootste stedentrip-ergernissen"

24 september 2014 – De zomer is bijna voorbij en de strandspullen liggen inmiddels weer op zolder. Om een herfstdepressie te slim af te zijn, kijken velen onder ons al reikhalzend uit naar een volgende trip. Reden voor datingsite Relatieplanet om Nederlandse singles eens flink aan de tand te voelen over de ingrediënten voor een ideale citytrip en de wijze waarop zij zich dan gedragen. Een stedentrip is immers de ultieme relatietest. En wat blijkt? Singles duiken stiekem al na vijf afspraakjes samen ‘de koffer in’, gaan hun budget flink te buiten als de liefde opbloeit in de buitenlandse stad en, hóe verrassend: Parijs is nog steeds de ultieme liefdesbestemming. 

Voor wie dacht dat singles liever alleen op stedentrip gaan: fout! Bijna alle singles zorgen voor een spannende reisgenoot als ze een weekendje weg boeken. Ze testen samen met deze date massaal hun prille liefdesgeluk in het buitenland. Sterker nog, ruim 80% van de singles plant al na vijf dates fluitend een datereisje en bijna alle singles slapen dan ook direct bij elkaar in bed. Kortom, de stedentrip is een gewild uitje voor elke datende single.

Stedentrip goed voor prille liefde

Razendsnel met elkaar op reis en zelfs meteen bij elkaar slapen, voor de Nederlandse single is dat niet meer dan logisch. Het vooraf samen uitzoeken van een stedentrip wakkert volgens bijna 80% van de singles de liefde stevig aan en ruim driekwart zegt door een citytrip sneller te weten of het klikt. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt de nummer één reden voor een dergelijk reisje dan ook ‘elkaar beter leren kennen’, gevolgd door ‘een extra boost voor de romantiek’. Maar waar zijn onze uitzinnige gelukszoekers te vinden?

Parijs dé stad voor singles 

Oooh la la! De Franse hoofdstad blijkt nog steeds de nummer één liefdesstad. Hoezeer Berlijn en Barcelona ook hun best doen om het van dit cliché te winnen, verliefde singles kiezen nog steeds het liefst voor een romantische wandeling langs de Seine en een intiem onderonsje op de Eiffeltoren. Als Parijs toch écht te afgezaagd blijkt, zijn Rome en Londen een goede nummer twee en drie. Vooral single vrouwen raken, na Parijs, helemaal in hun nopjes van een tripje naar Rome. Zou de gepassioneerde en temperamentvolle Italiaanse sfeer daar iets mee te maken hebben?

Persbericht Relatieplanet het grote stedentriponderzoek - Parijs de stad voor singles

Hoe leuker de date, hoe leger de portemonnee

Een stedentrip doet iets met singles. Ze worden assertiever en stellen zich welwillend op, ook wat betreft financiën. Het onderzoek van datingsite Relatieplanet toont aan dat meer dan de helft van de singles van tevoren niet moeilijk wil doen over geld. Voor de gemiddelde single mag een stedentrip zo’n €500,- p.p. kosten. Voor vrouwen liever ietsje minder, rond de €250,-. Maar als de date leuker blijkt dan ingeschat, dan gooien veel singles alle principes overboord en laten ze het geld lekker rollen. Bijna drie op de vijf trekt zich sowieso niets aan van budget en spendeert meer naarmate de sfeer beter wordt. Niet alleen qua financiën stellen singles zich flexibel op, ook naar hun reisgenoot zijn ze uitermate meegaand.

Single cijfert zichzelf weg voor date

Singles trekken alles uit de kast om er, vooral voor hun date, een leuke trip van te maken. Bijna alle singles willen hun partner tijdens een romantische citytrip tegemoet komen door dingen te doen die ze zelf eigenlijk niet zo leuk vinden. Zo gaat zelfs 97% (!) van de single mannen met alle liefde urenlang mee shoppen om hun vrouwelijke reisgenoot te ‘pleasen’. Toch is het zaak om niet al te hard van stapel te lopen.

Charmant? Blijf van m’n koffer af!

Ondanks het feit dat singles hun date het tijdens een citytrip graag naar de zin willen maken, is het zaak om het niet te overdrijven. Mannen die opeens hoffelijk willen zijn door de koffer van de vrouw te dragen komen bedrogen uit; ruim driekwart van de vrouwen vindt dit verschrikkelijk ouderwets en is hier niet van gediend. Dus mannen: lief bedoeld, maar laat die koffer maar staan.

Grootste citytrip-ergernissen

Met alle goede wil, flexibiliteit en hoffelijkheid lijkt niets een succesvolle citytrip in de weg te staan. Maar pas op met klagen over zere voeten of het checken van je mobieltje. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl komt naar voren dat het zeuren van de partner en het spelen met de telefoon de allergrootste bronnen van ergernis zijn tijdens een stedentrip. 

Persbericht Relatieplanet het grote stedentriponderzoek - Grootste citytrip ergernissen

Toelichting op het onderzoek

Dit onderzoek is in opdracht van Relatieplanet.nl uitgevoerd door Mediaxplain* onder meer dan 4.306 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder en is representatief op geslacht.

Terug naar het overzicht