Maak gratis een profiel aan

Intouchables en Titanic beste date films

Persbericht Relatieplanet Intouchables en Titanic beste date films

"Vrouwen oprecht over inhoud film"

21 november 2013 – Nu de donkere maanden zijn begonnen is het voor datingsite Relatieplanet de ideale timing om onder 1.500 vrijgezellen te polsen wat hun favoriete date activiteiten zijn. Wat blijkt: met deze kou zoekt vrijgezel Nederland graag elkaars warmte op tijdens het kijken van een film. Waar deze aan moet voldoen? Volgens singles moet een film tijdens een date een gevoel van vreugde (53%) en spanning (40%) met zich meebrengen. Singles zijn dan ook van mening dat met het kijken van een komedie (42%) of een romantische film (36%) de kans op een geslaagde date het grootst is. Klassieker 'Titanic' en de vrij recente productie 'Intouchables' zijn mede daarom door single Nederland verkozen tot dé beste date films voor de aankomende wintermaanden! De films 'Schindlers' list' en 'Harry Potter and the Deathly Hallows part 2' blijken als date film het minst geschikt.

Ruim driekwart van de Nederlandse single mannen (78%) ziet tijdens het kijken van een film graag dat de date een arm om hen heen slaat. Daarnaast is het dicht tegen elkaar aan kruipen ook een doel wat hoog op het date-lijstje van single mannen staat. Het doel van de vrouw tijdens zo'n afspraakje is vooral gezellig samen zijn (58%), het kijken van een goede film (13%) en het verkrijgen van gespreksstof (11%). 

Relatieplanet.nl heeft de Top5 beste en slechtste date films volgens single Nederland op een rijtje gezet:

Persbericht Relatieplanet romantische films voor een date

Meest favoriete filmkoppels aller tijden

Singles kunnen anticiperen nu duidelijk is welke films er geschikt zijn voor een date en welke niet. Dan rest er nog de vraag: welk filmkoppel kan tot favoriet worden verkozen? Uit het onderzoek van datingsite Relatieplanet.nl blijkt de onderstaande Top 5:

1. Rose & Jack – Titanic
2. Anna Scott & William Tacker – Nothing Hill
3. Jane & John Smith – Mr. & Mrs. Smith
4. Sandy & Danny – Grease
5. Alie & Noah – The Notebook

Mannen willen intimiteit tijdens film kijken

De locatie waar film gekeken wordt luistert nauw, blijkt uit het onderzoek van relatieplanet.nl. Waar één derde van alle single mannen (29%) al tijdens een eerste date graag thuis afspreekt, kijkt 92% van de vrouwen in het nog prille begin het liefst in de bioscoop de film. Waarom single mannen hun date graag thuis uitnodigen? Dan durven zij eerder hun date te zoenen (28%), terwijl de vrouwen die openstaan voor een thuisafspraakje deze locatie juist kiezen om het huis van de date eens goed te bekijken (47%). Een kwart (26%) van die ondeugende mannen geeft daarnaast ook aan de date graag thuis te ontvangen met de gedachte: 'wie weet wat er nog gebeuren kan…' Voor single vrouwen ligt dit toch beduidend anders. Zij kiezen voor het eigen onderkomen zodat zij zich vertrouwd voelen (45%) en zelf kunnen beslissen wanneer de date ten einde is (23%).

Persbericht Relatieplanet romantische films kijken tijdens een date

Vrouwen oprecht over inhoud film

Hoewel 69% van alle single mannen denkt dat het na afloop discussiëren over de inhoud van een film bijdraagt aan een geslaagde date, houdt 10% toch zijn mening voor zich om de ander niet af te schrikken. Daarnaast gaat 9% van de single mannen mee in de mening van de date om zo de goede sfeer te behouden. Vrouwen zijn wat dat betreft een stuk oprechter en ook eerlijker. Van hen houdt slechts 4% haar mening voor zich en gaat maar 4% mee in de mening van haar date. Van alle vrijgezelle vrouwen van datingsite Relatieplanet denkt 55% dat het na afloop discussiëren over de inhoud van een film bijdraagt aan een geslaagd afspraakje.

Persbericht Relatieplanet goede films voor een date kiezen

Viermaal is scheepsrecht

Op de vraag na hoeveel afspraakjes vrijgezel Nederland er klaar voor is om bij de ander thuis film te kijken, antwoordt het merendeel van de vrouwen (66%) dat zij zich na vier afspraakjes voldoende op hun gemak voelen. Voor de mannen mag het allemaal wat sneller verlopen, het merendeel (68%) vindt een afspraakje thuis na drie eerdere dates goed op zijn plaats. Of dit typerend is? Van alle vrijgezelle mannen geeft 54% aan dat zij tijdens het kijken van een film meer met hun date bezig zijn dan met de film zelf. Bij de single vrouwen ligt dit percentage op 42%.

Toelichting op het onderzoek

Dit onderzoek is in opdracht van Relatieplanet.nl uitgevoerd door Mediaxplain* onder meer dan 1.527 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder en is representatief op geslacht.

Terug naar het overzicht