Maak gratis een profiel aan

Johnny en Shima: het liefdeskoppel van 2014

Persbericht Relatieplanet Johnny en Shima het liefdeskoppel van het jaar 2014

‘Nederlandse single hoopt vurig op nieuwe liefde voor premier Rutte in 2015’

23 december 2014 - Het einde van 2014 is bijna in zicht. En wat was het een roerig liefdesjaar in BN’er land! Vol met nieuwe liefdes en heftige break-ups. Reden voor datingsite Relatieplanet om de balans op te maken. In het jaarlijkse BN’er Liefdeskoppel onderzoek gaven meer dan 1.000 Nederlandse singles hun mening over de mooiste, meest inspirerende liefdessetjes, maar ook over geflopte relaties en aanstaand babygeluk van bekend Nederland. En wat blijkt? Johnny de Mol en Shima Kaes zijn uitgeroepen tot het mooiste liefdeskoppel van 2014. De breuk tussen zwemmerskoppel Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband ging onze singles het meest aan het hart en voor wat betreft het nieuwe jaar wordt ‘Nobody’s wife’ Anouk en premier Mark Rutte het meest een nieuwe liefde gegund.

Het mooiste liefdeskoppel van 2014 is Johnny de Mol en Shima Kaes. Vermoedelijk vormt het feit dat ‘all time vrijgezel’ Johnny nu ook de ware heeft gevonden een heuse inspiratiebron voor veel singles. Verder werden ook Rafael van der Vaart en Sabia Engizek en Tjitske Reidinga en Peter Blok genoemd als mooie liefdeskoppels die 2014 heeft voortgebracht. Onderstaand de top 5 populairste koppels door de Nederlandse single gerankt:

Relatieplanet de mooiste liefdeskoppels van 2014

Van top naar flop; scheidingen en liefdesverdriet

Naast prille liefdes werd 2014 ook gekenmerkt door een aantal pijnlijke break-ups en onze singles leefden massaal mee. De breuk die het meeste indruk heeft gemaakt is de relatie van zwemmerskoppel Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband die in 2014 in het water is gevallen. Maar ook de scheiding van Albert Verlinde en ‘stoute burgermeester’ Onno Hoes is single Nederland niet ontgaan. Echter kwam deze breuk voor veel singles niet als een verrassing. Meer dan de helft voorspelde eind 2013 al dat er in 2014 een scheiding aan zat te komen voor de twee. Zie hier de overige spraakmakende break-ups van 2014.

Relatieplanet spraakmakende break-ups van 2014

Liefdeskoppel aller tijden: Willem-Alexander en Maxima laten zich niet van de troon stoten

Gelukkig bestaan er ook relaties die al jaren staan als een huis. Iets waar menig single van droomt. Uit onderzoek van datingsite Relatieplanet blijkt dat voor bijna drie op de tien singles Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hét ultieme liefdeskoppel aller tijden is. Dit steady setje laat zich ook dit jaar niet van de troon stoten. Onderstaand de top 5 van standvastige relaties door de Nederlandse single gerankt:

Relatieplanet het mooiste liefdeskoppel aller tijden

Single gunt Mark Rutte (nieuwe) liefde

Singles gunnen niet alleen henzelf, maar ook single BN’ers alle goeds voor 2015 voor wat betreft de liefde. Met name alleenstaande moeder Anouk en onze ‘vrij gezellige’ premier Mark Rutte zien we graag onder de pannen in 2015. Onno Hoes wordt een nieuwe liefde het minst gegund. Zou dat soms te maken hebben met zijn ‘stoute gedrag’ in 2014?

Babygeluk voor…

Welke BN’er koppels kunnen in het nieuwe jaar een kindje verwachten? Nederlandse singles geven aan vooral een kleine spruit te zien arriveren bij Wesley en Yolanthe Sneijder (32%) en kersvers bruidspaar Chantal Janzen en Marco Geeratz (23,3%). Maar ook Rafael van der Vaart en Sabia Engizek zijn kanshebber voor een kleintje (22,9%).

Overige feiten uit het onderzoek

Smullen van single BN’er boeren - Datingprogramma’s zijn hot en met name singles genieten hier met volle teugen van. Om inspiratie op te doen voor hun eigen dateleven, of juist om te zien hoe het niet moet: ruim zes op de tien kijkt naar televisieprogramma’s waarin daten centraal staat. Hierbij is ‘Boer Zoekt Vrouw’ veruit favoriet; 50% van de singles smult van het wel en wee van de verliefde boeren, waarvan in januari alweer het tiende seizoen van start gaat.

Koken met de sterren – Een smaakvol diner is onmisbaar voor een geslaagde Kerst. Op de vraag ‘welke sterrenkok mag deze feestdagen voor jou een heerlijke maaltijd komen bereiden?’ gaf bijna een kwart van de singles aan het liefst chefkok Herman den Blijker in de keuken te zien staan. Daaropvolgend mogen ook culinaire toppers Robert Kranenborg en Rudolph van Veen het jaarlijkse feestmaal voor de Nederlandse single komen bereiden.

Dubbeldaten in ’t Gooi - Dubbeldaten zouden onze singles het allerliefst doen met Cheryl en Martin Morero. Maar Ludo en Janine uit GTST en Adam en Eva uit A’DAM & E.V.A zijn ook favoriet.

Toelichting op het onderzoek

Dit onderzoek is in opdracht van Relatieplanet.nl uitgevoerd door Mediaxplain* onder meer dan 1.494 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder en is representatief op geslacht.

Terug naar het overzicht