Maak gratis een profiel aan

Anonieme valentijnskaart een ‘no-go’

Persbericht Relatieplanet Anonieme Valentijnskaart een no-go

"Singles gaan massaal voor directe coming out"

9 februari 2015 – Single Nederland zit in spanning, valentijn staat voor de deur! Reden voor online datingsite Relatieplanet.nl om onder ruim 5.000 singles te onderzoeken hoe zij deze dag beleven. En wat blijkt? 14 februari is ‘hot & happening’! Op Valentijnsdag checkt single Nederland verwachtingsvol zijn/haar verschillende inboxen op nieuwe berichtjes; een traditioneel kaartje per post is daarbij veruit favoriet. Met afzender welteverstaan, want anoniem op afstand blijven is niet meer van deze tijd: singles gaan voor een directe coming out! Valentijnsdag is, míts men de juiste voorbereidingen treft, dé uitgelezen kans op een date. Datingsite Relatieplanet bracht daarom alvast de valentijns do’s & don’ts in kaart.

Ruim 90% van de singles hoopt vurig op een valentijnsboodschap en dan het liefst in de vorm van een kaartje via de post. Ruim de helft zegt zelf iets te gaan sturen met valentijn. Het valentijnskaartje wordt het meest romantisch gevonden, omdat iemand er dan echt moeite voor heeft gedaan. Zij vinden een geschreven liefdesboodschap (43,1%) meer persoonlijk dan een sms, whatsapp-bericht of een mail (9,6%). Wél blijkt dat bijna vier op de tien singles op Valentijnsdag vaker zijn/haar online (dating)profiel of telefoon checkt om te kijken of ze al berichtjes hebben; en controleert ook even die brievenbus een keertje extra.

Anonieme valentijnskaart ‘not done’

Het valentijnskaartje is weer helemaal terug van weggeweest, maar de anonieme afzender is passé. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat zowel verliefde verzenders (55,4%) als opgewonden ontvangers (69,6%) liever de afzender op de kaart zien staan. Allereerst wil men graag weten met wie ze te maken hebben en daarnaast willen ze snel actie kunnen ondernemen om de liefde te bezegelen.

Nu al warmdraaien voor valentijn: tips en afknappers

Ook in de periode voorafgaand aan valentijn laat vrijgezel Nederland niks aan het toeval over. Zo geven singles alvast subtiele hints aan degene van wie ze graag iets zouden ontvangen, want iets horen van de verkeerde aanbidder wordt gezien als één van de grootste valentijnafknappers. Ook gaan valentijnloze singles zelf extra hard op zoek naar mogelijke nieuwe kandidaten om te kunnen verrassen met hartverwarmende liefde. De online profielen worden afgestruind voor mogelijke valentijntjes en het eigen profiel wordt 14 februari-proof gemaakt met nieuwe, appetijtelijke foto’s. In de voorbereiding naar een geslaagde valentijn geeft single Nederland dé gouden tips:

Relatieplanet Valentijntips en valentijnafknappers

Boer Tom niet (langer) meest gewilde vrijgezel

Datingsite Relatieplanet onderzocht welke bekende single man vrijgezelle vrouwen doen smelten. Niet de populaire Boer Tom uit ‘Boer zoekt vrouw’, maar Barry Atsma bleek de torenhoge favoriet. Onderstaand de top 5 van meest begeerde vrijgezelle mannen:
 

Relatieplanet populairste mannelijke singles

Van hardrocker naar hopeloze romanticus

Tijdens valentijn zal menig deuntje gedraaid worden. Verliefde singles blijken muziek massaal te gebruiken om hun verliefde gevoel te versterken, maar ook als verleidingsmiddel in te zetten om de ware voor zich te winnen. ‘Foute’ lovesongs, voor veel singles een echte guilty pleasure, zijn favoriet. Uit onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat van de niet- verliefde singles slechts 18% luistert naar romantische ballads, maar zodra er liefde in de lucht hangt, schiet dit percentage omhoog naar 52%. Single hardrockers gooien hun stoere imago totaal overboord wanneer ze verliefd zijn. Ruim de helft (52%) verandert hun muzieksmaak van hardrock naar romantische ballad; Metallica move over, Whitney Houston is aan zet!

You’re beautiful…

Om singles de komende week een handje te helpen heeft Relatieplanet.nl samen met Nederlandse singles en Radio Veronica een lijst samengesteld van de Top 14 populairste ‘foute liefdesnummers aller tijden! James Blunt’s – You’re beautiful blijkt met stip de favoriete guilty pleasure voor single Nederland! valentijnsucces gegarandeerd.
 

Relatieplanet Top 14 guilty pleasure lovesongs

Overige feiten uit het onderzoek:

- Voor singles die géén geheime aanbidder hebben, blijkt naast ‘moeders’ ook de collega (!) favoriet om te verwennen met valentijn. Vooral vrouwen doen dit. Mannen sturen, na hun moeder, het liefst de buurvrouw een valentijnsboodschap.

- Op Valentijnsdag: Worden mannen (26,4%), liever dan vrouwen (16,2%), graag face-to-face verrast. Ook laten mannen (26,2%) zich, meer dan vrouwen (9,6%), makkelijker verleiden op 14 februari.

- Groningse singles smelten het meest weg bij Boer Tom uit BZV (22,8%), terwijl deze Hollandse hunk in zijn eigen provincie (Noord-Holland) met 13,8% een stuk minder populair is.

- Op Valentijnsdag gaan Utrechtse singles het snelst sexier gekleed om de kans op een date te vergroten, de nuchtere Friese single maakt minder gebruik van deze tactiek.

- Gelderland is het meest overtuigd van valentijnsgeluk. Ruim 60% verwacht wel iets te horen met valentijn. Buurman Overijssel is minder zeker van succes, daar verwacht slechts 46,3% iets te horen op 14 februari.

Toelichting op het onderzoek

Dit onderzoek is in opdracht van Relatieplanet.nl uitgevoerd door Mediaxplain* onder meer dan 5.122 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder en is representatief op geslacht.

Terug naar het overzicht